Demontage van de keuken

Wij komen langs en verwijderen vakkundig alle losse keukendelen en nemen die mee naar de werkplaats in Friesland. De vaste delen van de keuken worden ontvet en klaargemaakt om op locatie te spuiten. Nadat alles in de ruimte bedekt is met afplakfolie tegen spuitnevel, komen we de volgende dag terug en om met professionele apparatuur de vaste delen te spuiten in dezelfde lak.

 

Losse delen

Wanneer er sprake is van beschermende folie op de keukenfronten wordt deze eerst verwijderd. Bij ander materiaal moet er eerst ontvet of geschuurd worden. Vervolgens worden alle te spuiten fronten nagekeken op beschadigingen. Deze worden waar mogelijk bijgewerkt (lichte beschadigingen zitten bij de spuitprijs in). Alles wordt vervolgens in de grondlak gezet. Als de grondlaag droog is wordt alles geschuurd en afgelakt. Wij beoordelen vervolgens of het noodzakelijk is om een tweede aflaklaag aan te brengen.

 

Wat voor materiaal gebruiken wij?

Wij spuiten de keukenmaterialen met 2K lak. Dit is een harde industriële lak en dit is anders dan de verf die je bij de speciaalzaak koopt. Deze verf zal bij gebruik in een keuken snel beschadigen. Bij 2K lak is dit niet het geval.

Is alles gespoten, dan plaatsen we alles terug. We lopen alles na, en we stellen de keuken even af.

 

Garantie

Wij geven vijf jaar garantie op hechting en kleurechtheid.

Waarom overspuiten en niet de folie vervangen?

Vaak is er op MDF-keukenkastjes een beschermende folie geplaatst. Deze folie wordt erop gelijmd. Dit betekent echter dat door temperatuurverschillen, vocht of slijtage de folie kan loslaten of kan gaan scheuren. Bovendien is dit veelal het geval bij MDF soorten die rond het jaar 2000 zijn gefabriceerd en een ‘verkeerde’ samenstelling hebben gekregen. Dit kwam door milieu- en gezondheidsredenen. Deze samenstelling zorgt ervoor dat de lijmlaag op den duur geen goede hechting meer heeft en dus loslaat. Wordt de folie vervangen voor nieuwe, dan zal men na verloop van tijd hetzelfde probleem weer krijgen. Dat is de reden waarom wij de keuken overspuiten.

 

Alles in 1 keer overspuiten

Om kleur- en structuurverschil te voorkomen raden wij u aan om uw keukenfronten allemaal in één keer te laten overspuiten. Het heeft echter geen zin om twee à drie deurtjes over te laten spuiten en de rest achterwege te laten vanwege de kosten. Als we de kosten voor het overspuiten van een paar fronten naast de kosten van een hele serie fronten leggen, dan staat dat niet in verhouding tot elkaar. Ten slotte, als loslatende folie de reden van het over laten spuiten is, dan raden we ook aan om alle fronten in één keer over te laten spuiten. Als bij één deurtje de folie loslaat, dan zal dat namelijk ook bij de rest gaan gebeuren.

Keuken overspuiten? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Klik hier

Projecten keukenrenovatie

LEES MEER keuken4-na

Keuken landelijk blauw naar offwhite

LEES MEER keuken1-voor-1

Houten keuken metamorfose

LEES MEER keuken2-na

Keuken van beuken naar wit

 

Keukenspuiterij Friesland

Hoge kwaliteit, scherpe prijs & goede service

 

Direct persoonlijk contact

Bel of app: 06 - 40 37 12 23

 

Stuur een bericht

Snelle reactie op werkdagen

WhatsApp logo